Hälsosam livsstil – här hittar du de bästa tipsen!

God, smaskig hälsosam mat

Grönsaker och frukt är hälsosamt, men det finns människor som inte tycker om grönt. Hur gör man då? Det kan också vara så att man inte är så intresserad av matlagning eller inte har så mycket tid. Det går att lösa en hälsosam livsstil med bra kostom man bara vill, och så kan man ha en ”dirty day” på födelsedagen eller kanske på första dagen i månaden. Då får man smaska vid enstaka tillfälle i sig någon chokladkaka.

Blanda in grönsakerna i läckra rätter

Idealet är ungefär 500 gram frukt och grönt per dag, men det är inte alltid man lyckas få i sig hela mängden- då går det att blanda in den i maten. Hacka och blanda, dessutom blir det gott för den som har svårt att få i sig frukten i naturligt tillstånd. Sallader kan göras mycket goda med vegetabiliska oljor eller lågkaloridressingar, men man kan också laga varm mat och strimla eller klippa frukt och lite ost över. Päron passar perfekt med ost till exempel.

Fryst broccoli och blomkål smälter i munnen om man kokar upp dem ordentligt, detta blir supergott i en sås över potatisen eller riset. Tänk på att köpa ekologiskt så hjälper du naturen att överleva och skyddar den från gifter. Det betyder mycket för oss alla.